Pagina nieuwe structuur

Droom jij van een luxueuze kamer die elegantie en comfort uitstraalt? Ga dan voor een PVC vloer. Deze vloeren hebben weinig onderhoud nodig, zijn duurzaam én geluiddempend. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en variërend in kleuren en dessins.

Wat is PVC?

De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Het is een type kunststof dat als basis wordt gebruikt voor veel verschillende soorten producten, waaronder vloeren. Bij een PVC vloer heb je verschillende diktes. In praktijk betekent dit: hoe dikker de toplaag, hoe minder slijtage. Heeft de vloer een dikkere toplaag, dan gaat hij dus langer mee. Door de beschermende toplaag is de vloer is niet alleen slijtvast en onderhoudsvriendelijk, maar krijgt de vloer ook een mooie uitstraling.

Een PVC vloer voelt comfortabel en luxueus aan onder de voeten. De vloeren bestaan uit lange stroken of vierkante tegels. De stroken kan je in verschillende varianten leggen. Van rechte lijnen tot aan een patroon, zoals visgraat of een Hongaarse punt.

Welke soorten PVC zijn er?

Bij PVC vloeren kun je onderscheid maken tussen zelfklevend PVC en click PVC. Het verschil zit hem voornamelijk in de verwerking van de vloeren.

Voordat u een zelfklevende PVC vloer laat leggen, is het belangrijk dat er geen oneffenheden in de ondergrond aanwezig zijn. De ondergrond moet uiterst vlak zijn. Indien dit niet het geval is, kun je de ondergrond laten egaliseren door onze vakmannen. Door het verlijmen van uw PVC vloer haalt u tevens het hoogst haalbare rendement uit uw vloerverwarming. Zelfklevend PVC wordt namelijk uiterst strak gelegd en bestaat uit dun materiaal, wat dus werkt als een voordeel. Deze type vloeren worden zonder ondervloer gelegd. Bij zelfklevend PVC kun je ervoor kiezen om de vloer af te werken met fraaie MDF plinten.

Onze soorten PVC

Click PVC is vergelijkbaar met een laminaatvloer, alleen met de voordelen van PVC. Hier wordt gebruik gemaakt van een klikverbinding, waardoor deze vloer sneller te verwerken is. De meeste click PVC vloeren zijn al voorzien van een ondervloer, waardoor de vloer een egaliserende werking heeft. Een bijkomend voordeel daarvan is dat hij goed geluiddempend is en daarmee uiterst geschikt voor appartementen. Click PVC is goed te leggen over bestaande vloeren en is makkelijk te verhuizen, doordat de vloer eenvoudig te demonteren is. Een voorbeeld hiervan zijn de Layred vloeren van Moduleo. Voor meer advies kun je altijd langskomen in de winkel!

Zelfklevend PVC

Click pVC

Tegels

Voordelen van PVC

De voordelen van PVC op een rijtje:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaam
  • Geluiddempend
  • Ijzersterk
  • Warmte doorlatend
  • Geschikt voor vloerverwarming
Vinyl - De Woonunit
Vinyl - De Woonunit
Vinyl - De Woonunit

Onze merken vinyl

Hoe gaan wij te werk?

1.

In de winkel bespreken wij de woonwensen en adviseren wij je. Indien gewenst, maken wij een vrijblijvende inmeetafspraak voor een offerte op maat.

2.

Je krijgt een vrijblijvende offerte opgestuurd van ons. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, maken wij in samenspraak een planning om de vloer te plaatsen.

3.

Onze stoffeerders komen op de afgesproken datum en tijd langs om de vloer te leggen.

Heb je een vraag?

Stel ‘m gerust! Samen maken we er een droomhuis van!